14:00

Solängen BK Juniorer

Referat: Assyriska BK - Solängen BK Juniorer

Vi fick besked om seriestarten! Premiären blir borta mot Kärra den 17 juni kl 19.15. Samtidigt som beskedet kom så började vi direkt fundera på om vi vill boka in någon match med premiären 10 dagar bort?!
Lite knivig sits, man vill att killarna ska vara fräscha och samtidig även vara i matchform. Sedan hade vi ytterligare en tanke?! Vill vi riskera 10 raka utan förlust(8 vinster och 2 oavgjort) inför premiären?
Beslutet, ja de blev att de inte var någon risk. Eftersom vi litar hundra procent på den lagmaskin vi har byggt! Vi ringde tuffaste möjliga motstånd Nol IK U19 som ska spela nationella serien. Ett bevis på vår tro på er killar. Tyvärr kunde inte Nol spela så vi jagade vidare och hittade Assyriska BK i div.2 och en träningsmatch på Välen IP

Lite spelare borta då Hildell jobbade, Danne och Emin vilade efter en tuff försäsong med handbollen. Erik C har problem med foten och tråkigt nog en spelare vi tror mycket på som har tillbringat alldeles för få minuter i matchspel med U19 pågrund av benhinnorna(Arvin) men spelat strålande för U16 fick vila igen. Sedan var Bleon avstängd och även är i premiären.
Men de är inte bara spelare borta, utan även positiva besked då Enzo återkom efter en månads frånvaro. Samt att vi känner verkligen hur inoljat lagmaskinen är så de spelar ingen roll vilka som saknas, för konkurrensen är så hög att vem som än kommer in är en fullgod ersättare!

Till matchen som börjar med ett Solängen som börjar väldigt bra och redan efter 5 min skapat två målfarliga chanser efter att vi vunnit bollen. Emanuel får bollen av Pontus men de blir frispark emot oss och den andra är de Rasse som rinner igenom och avslutar men målvakten räddar
Första 10 minuterna är de enbart spel på deras planhalva. De kommer inte över till vår. Vårt jobb som lag är helt magiskt.

Det dröjer till den 16 min innan 1-0 till ABK kommer efter att vi kommit runt fint på högerkanten men tappat bollen och ABK kontrar med ett drömanfall där vi tyvärr slarvar lite i markeringsspel och hemjobb.
Vi kvitter i den 31:e min efter en bra boll av Emanuel på djupet där Back kommer först och slår ett hårt inlägg längs marken som Rasse säkert rakar in, 1-1 mer än välförtjänt då vi haft en drös med målchanser och hörnor.

Nu blir de mer jämnt och spelet böljar fram och tillbaka tills den 41:e minuten då Rasse som jobbar hårt på ett inlägg som går förlångt hinner ikapp bollen och slår ett kanon inlägg till Back som gör en kanon nick. 2-1 till oss!

Efter först halvlek får vi det till:
15 målchanser Solängen och 5 ABK. Ett ganska stort övertag chansmässigt men fortfarande jämt i matchen. Vi pratar om att vi ska tänka på en farlig passning och att våra innemittälftare är fria hela tiden. Samt att vi inte alltid behöver slå långt. utan försöka rulla lite mer

Redan efter 47:e min i andra halvek snor Rasse bollen och skapar en farlig målchans som målvakten räddar.
ytterligare en målchans skapas av en bra press från Rasse som gör att Joel E får bollen och får en bra chans.

I den 57:e så har en spelsekvens där vi tålmodigt rulölar bollen i backlinjen och med målvakt, där ävenm Rasse, Simon AG och Emanuel får röra vid bollen. Denns spelsekvens varar i hela 2 min och är hela 16 passningar innan en ABK spelare petar ut den till inkast. BRA GJORT

Vi gör mål på hörnan efter denna spelsekvens. Pontus slår en fin hörna där Rasse nickar in sitt andra för dagen. och 3-1 till oss.

Enzo kommer in och är spelsugen efter en månads frånvaro och han skapar massor från första sekund. Det börjar i den 65:e minut då han vi en fin skarv av Rasse kommer runt och och slår ett för högt inlägg. Bra aktiopn för övrigt. Bara en minut senare så pressar han och Rasse deras back till misstag och Enzo kommer med fart in i straffområdet och får till ett farligt avslut.

I den 68:e minuten stressar Emanuel deras back till misstag och Rasse får bollen helt fri men gör en fin sidledspass till Emanuel som gör 4-1

André kommer in på mittfältet och gör ett riktigt bra inhopp. Han skapar målchanser och ligger perfekt i markering. Han får även döda matchen med sitt 5-1 mål på pass av Rasse som gör 2 mål och 3 assist idag! Osvar får även han en riktigt bra chans efter en bollvinst av Rasse och kanon inspel av Enzo

Mycket bra match där vi är de bättre laget hela matchen. Finns kanske en 10 min period i första och en i andra som ABK hänger med och de är lite jämnare. Men resterande 70 min är de bara ett lag på banan! Riktigt väl genomförd match och nu är vi riktigt laddade och taggade inför en seriepremiär där vi känns riktigt starka som nykomlimgar i div. 1
En plats vi fick iår p.g.a de var för ett lag som saknades. Inför försäsongen var vi osäkra på var vi skulle stå oss i serien. Men nu känner vi att vi absolut är ett tillräckligt bra lag för att spela div. 1. Nu ska vi också visa detta!

Dagens solar:

3 solar: Ja vad ska man säga?! Man kan inte annat än att beundras av Rasse som även idag ligger bakom väldigt mycket och dessutom alla målen! 3 går till dig! ;)

2: Enzo som äntligen fick spela match igen och visade verkligen fram fötterna sina 30 min.

1: André som fick spela på en position han aldrig spelat på och var lite osäker inför sitt inhopp. Men detta löste han med bravur. Fick kröna sitt fina inhopp med en mål också!

Nu är även hela matchens analyserad på VEO. In och kika =)